Inte bara inredning som intresse

Intressen mitt i livet som kvinna i 30-40 års åldern kan vara inredning, familjeliv, sudoku och afrikansk frigörande dans samt att koppla av med ett parti blackjack. För visst kan det vara skönt att luta sig tillbaka i den bekväma soffan för att spela ett parti blackjack efter ett svettigt danspass till afrikanska rytmer. Blackjack är ett kortspel på nätet som dessutom kan ge ökade vinstchanser och extra klirr i kassan!

Blackjack – kortspelet

Blackjack går ut på att få talet 21 eller hamna så nära som möjligt till talet 21. Går du över talet 21 förlorar du automatiskt. Samtliga klädda kort är värda 10, ess kan vara värt 11 eller 1. Får du som spelare talet 21 på två kort är det blackjack. Om du har is magen så delta i turneringar i blackjack, det ökar spänningen. Populära blackjack turneringar kan du finna på nätet!

Blackjack turneringar

Blackjackturneringar ökar spänningen i detta dramatiska kortspel! Vid blackjack bordet har varje spelare sin spelruta. Spelet startar med att dealern ger varje spelare två öppna kort och sig själv ett kort. I tur och ordning får spelarna välja om de vill ha fler kort eller stanna. När samtliga spelare valt klart, drar dealern sina kort, denne kan stanna på 17 eller bättre men måste fortsätta dra kort om det är under värdet 17.

En del blackjackturneringar erbjuder spelarna en regelvariant kallad ”Push”. När detta regelsystem används behåller spelarna insatserna om dealer och spelare får lika kortvärden; 17, 18, 19, 20 och 21. Traditionellt sett har dealern vunnit om spelaren får samma kortvärde. Denna regel har en väsentlig betydelse för det statistiska övertaget en dealer har eller inte har. Rekommenderar att du kollar upp om blackjack turneringen har den s.k ”Push”-regeln eller inte innan du börjar spela. Lycka till!