Trendspaning för 2017

Tiden bara flyger förbi och snart är det december då det nalkas jul, vilket betyder att det är hög tid att börja spana på vilka inredningstrender som kommer att gälla under 2017.

Vad jag har snappat upp hittills är att 2017 kommer att referera bakåt till 70-talet. De flesta av oss minns den speciella inredningseran mycket väl och att den innebar en mindre smickrande blandning av brunt, orange och gult.

Några andra influenser som kommer gälla under 2017 är följande:

Färgglatt

Trendspaning för 2017

Det blir till att säga hejdå och på återseende till den vita och stela inredningen. Istället ska vi välkomna inspiration till vår inredning från den kultiverade mellanöstern och Indien. Den arabiska och indiska inredningsstilen domineras av mycket färgglada textilier. Det blir ett muntrare år helt enkelt!

Sedan ska vi enligt experterna inreda i olika nyanser av blått, grönt, rosa och även lila. Det kan vara färgtoner som turkost, mörkgrönt, mossgrönt, ljusrosa och plommonlila som vi ska använda oss ut av.

Mer granna och dessutom glamorösa material som sammet och siden kommer även att vara inne under 2017.

Stort

Vi ska även satsa på stora, majestätiska former under nästa år. Det ska vara lampor som både tar plats och rymd, vilket är något som inte varit på tapeten under 2016.

Blombuketterna ska vara framstående när de intar sin plats i hemmet under 2017.

Naturligt

Möblerna ska se mycket enkla ut som t.ex. pinnstolar och vara gjorda främst i trä.

Vi ska ta in havet och skogen i våra hem och inreda både med havsblått och skogsgrönt. Dessutom ska vi ta till detaljer som snäckskal i diverse dekorationer.

Favorit i repris

Mässing och marmor kommer att kvar på inredningstoppen trots sin dominans under år 2016. De kommer att pryda såväl lampor, som bord och ljusstakar.

Likt 2016, kommer naturella material även att vara viktiga nästa år. Vi ska satsa på trä i alla dess former och nyanser. Lugna färger som grått och vitt kommer även att vara omtyckta under 2017.

Små och söta växter som kaktusar ska vi satsa på under 2017, istället för stora gröna växter som gällde under 2016. Däremot ska antalet vara större och vi ska placera massor av små växter runt om i vårt hem.

Möbler i skinn kommer att vara tillbaka som en stark inredningsveteran under 2017. Främst i soffor kommer vi se detta material och då blir det i en karamellfärgad nyans.

Trots att vi nu tagit del av 2017 års inredningsanalys och har fått en första inblick av vad nästa år kommer att bjuda på, kommer det att bli väldigt spännande att få se vad vi konsumenter ska inhandla. Kommer den mörka 70-talsstilen verkligen sätta sig i de moderna hemmen igen?