Lite inredningstips för barnrummet

Det jag har fokuserat när det gäller inredning av barnens rum, är att de ska vara så funktionella som möjligt.

Små barn 0-3 år

Investera i en färgglad mobil att hänga över spjälsängen med gulliga små djur. Den är bra på att underhålla bebisen när vi föräldrar inte är i närheten. Innan bebisar har lärt sig se (och även efter oftast) är färgglada saker jättespännande.

Måla väggarna blåa (oavsett om det är i ett pojk-eller flickrum) och forma små, söta moln av tråkiga vita vägghyllor. Då har du skapat en himmel till din ängel!

Lite inredningstips för barnrummet

Mindre barn 3-6 år

Använd endast ”dra-på lakan” för att de är enkla att sätta på och dra av barnens bäddmadrasser. I den här åldern förekommer det många byten av lakan eftersom barnen kanske inte har lärt sig att klara sig utan blöja eller kanske drömmer mardrömmar under nätterna. Resultatet kan hursomhelst bli ett blött lakan. Då vill vi inte som föräldrar hålla på att kämpa i onödan för att få lakanet rakt och jämnt runt hela madrassen i mörkret.

Det är viktigt att det är lätt för barnen att hitta sina leksaker och det ska vara lika lätt att städa undan de för oss föräldrar. Vi ska inte få ryggskott varje kväll för att vi vill ha det snyggt och rent i våra barns rum. Därför har vi investerat i bra lådor på hjul som enkelt kan få plats under barnens sängar.

Gosedjurshuvud att sätta på väggen ger en mysig atmosfär samtidigt som det ger en extra isolering om ditt barn råkar åka in i betongen efter en vild lek.

När leken blir högljudd är det bra idé att inkludera så mycket textilier som möjligt i barnens rum. Kanske tar gardiner för mycket ljus från fönstret, men mattor i olika storlekar och lite färgglada vimplar som hänger tvärs över rummet ger en tillräcklig ljudisolering.

Större barn 6-9 år

Köp smidiga hissgardiner som är lätta att manövrera. De ger både ett bra ljusskydd så att inte barnen väcks tidigt på morgonen under sommaren och isolerar även bra mot högt ljud utifrån som inifrån.

En rolig och gullig spargris så att barnen blir mer motiverade att spara sin veckopeng.

Bygg ett eget dockhus av en vanlig vit vägghylla. Klä rummen med färgade papper och klipp till små symboler så blir det vackra tapeter. Tillsammans med barnet kan ni tillverka små möbler och dockor.