Årets julgran är pyntad

Yes!

Den är klar!

Herrejösses vad fin den blev!

Att hitta den rätta detta året var inte helt lätt, men nu står han där.

Ja, det är en han denna gången. Både sambon och barnen tyckte sig se det på långa vägar. Så det fick bli en han, detta var dock innan han blev pyntad, nu ser vi ändå rätt så mycket feminint i honom så vi har därför valt att kalla jag den för hen istället för han.

Årets julgran är pyntadI år håller jag mig till vitt och silver. Vill ju som vanligt inte ha en alltför ”rörig” gran och känner att de färgerna dels passar in i övrig inredning härhemma, men även i mitt andra advents och julpynt.

Rent, fint och avskalat och ändå ganska klassisk.

Har sett att en del andra kör på lila detta året men nä, det väntar jag med något år till.

Jag vill fortfarande hålla mig till ”julfärger”, men de röda klassiska kulorna får ligga kvar och vänta i paketet till ett annat år.

Använder mig i år av en smalare glitterslinga som hänger rakt ner från toppen istället för att snurra sig runt granen, jag tycker faktiskt att bara det gör att granen är renare och mer avskalad och något som är viktigt för mig är att det gröna i den faktiska granen lyser igenom ganska mycket.
Man ska ju fortfarande se att det är ett träd därunder allt det vita och glittriga.

Inte helt lätt att hitta den smala glittriga när allt är så USA-inspirerat med allt tjockt och stort och färglatt.

Lilltjejen ville hjälpa till och hade med sig alla sina färgglada smällkarameller som tillverkats i skolan men jag lyckades få henne att inse att de passar mycket bättre in i hennes egna rum och att julgranen skulle förbli smällkaramellfri i år. Det är inte alltid lätt att få huset som JAG vill när man har inrednings-nyfikna barn i hemmet.

Nu ska jag snart hälla upp en kopp kaffe, ta en pepparkaka från den ännu ganska välfyllda kakburken och sätta mig ner och bara njuta av att titta på den förtjusande hen.